sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Niskakipu

Minun asiakkaistani noin 90% hierotuttaa niskahartia-seutua. Näin tulee olemaan niin kauan kuin ihmiset tekevät työtä näyttöpäätteellä. Kaulan ja niskahartia-seudun lihakset ovat aktiivisimmat tuki- ja liikuntaelimistön lihakset. Ihminen vaihtaa noin 500 kertaa päänsä asentoa tunnissa.

Staattinen lihastyö kiristää lihaksia, heikentää niiden verenkiertoa ja hermotusta. Kaularangassa kireät lihakset vetävät kaularangan nikamia ja lisäävät kompressiota välilevyihin ja heikentävät niiden aineenvaihduntaa. Oireina on päänsärkyä, käsien puutumista, kipua ja kiristyksen tunnetta niskahartia-seudulla. Jos oireet pahenevat työpäivän aikana se on yleensä merkki lihasperäisestä vaivasta. Pitkällä aikavälillä seurauksena voi olla nivelpintojen kulumista.

Vältä pitkiä venytyksiä. Ne vain pahentavat oloasi. Pitkiä venytyksiä tehtäessä verenkierto heikentyy. Lihakset eivät ota venytystä vastaan kunnolla, koska ne eivät ole lämpimät. 

Lähde liikkeelle sivutaivutuksista. Vie päätäsi vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Pidä venytystä noin 2 sekuntia ja vaihda puolta. Venytys ja lihastyö vuorottelevat. Tällä saadaan aikaan pumppaus-efekti. Lihas joutuu supistumaan, jolloin se tarvitsee lisää happea ja sydän alkaa pumppaamaan lisää verta alueelle. Lihakset alkavat lämmetä ja silloin ne ottavat venytystä paremmin vastaan. Kun lihakset ovat lämmenneet tarpeeksi voi venytyksien aikaa pidentää. Lisää tehoa venytyksiin saa painamalla venytettävän puolen olkapäätä alaspäin ja kohottamalla venytettävän puolen korvaa ylöspäin.

Muista venyttää kaikki liikesuunnat. Eteen- ja taaksetaivutukset ja lisää niihin kierrot. Tee päällä mahdollisimman isoa ympyrää.

Tee niskajumppa pari kertaa päivässä, siihen ei tarvitse käyttää aikaa kuin kaksi – kolme minuuttia.




Voit myös varata ajan hierontaan tai fysioterapiaan täätlä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti