maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ennaltaehkäisevä hoito

Suomalaisen pitää olla kova ja muille ei saa näyttää omaa "heikkouttaan". Vaivoihin haetaan hoitoa vasta sitten, kun pää ei enää käänny minnekkään, ei pysty itse sitomaan kengännauhojaan tai kävelemään.

Eräällä naisella oli todella kovat päänsäryt, pään liikelaajudet todella heikot, kädet puutuilivat, oikeassa kädessä oli kovia särkyjä ja käden liikejaauudet olivat heikentynyneet. Hänellä oli 15 kerran lähete. Hän kävi 1-3 kertaa viikossa hoidossa. Naisen oireet loppuivat, pään ja käden liikelaajuudet palasivat normaaleiksi.
Nainen palasi noin kaksikuukautta hoitojakson päättymisen jälkeen hoitoon ja hänen vaivat olivat palanneet. Hän ei käynyt hoidossa kahden kuukauden aikana, koska  ei ollut mitään oireita. Ennaltaehkäisevällä hoidolla hän olisi voinut välttää jo ensimmäisen hoitojakson ja oireiden palaamisen. Hänen olisi pitänyt aloittaa ennaltaehkäisevä hoito. Sillä olisi säästänyt myös paljon rahaa. Jos käy kerran kuussa hierontahoidossa ennaltaehkäisevästi, kun hoidon hinta on esimerkiksi 40€. Se tekee vuodessa 480€. Se on paljon vähemmän kuin että joutuisit käymään vuoden aikana pari kolme kertaa monen hoitokerran sarjan, silloin summa lähentelee jo tuhatta euroa vuodessa.

Hieronnalla on myös muitakin vaikutuksia kuin fyysinen. Monelle asiakkaalleni hieronta on se kerta kuukaudessa, joilloin voi rentoutua kunnolla. Liian harva osaa kuitenkin rentoutua oikeasti.
Tullessaan hoitoon osa asiakkaistani niin sanotusti leijuvat. He eivät osaa rentoutua. Kroppa on kuin viulun kieli. Joillekin toimii se, että tehdään hengitysharjoituksia hoidon alussa ja keskitytään siihen, että rentoutuu. Osa on kuitenkin niin stressaantuneita, että tuntuu ettei millään saa asiakasta rentoutumaan. Se on jo merkki siitä, että kannattaa pysähtyä miettimään, mikä stressin aiheuttaa ja miten siihen voidaan vaikuttaa. Monella se on työ.

Jokaisen meistä on oltava myös itse aktiivinen ja motivoitunut oman kehonhuollon suhteen. On myös minulle iso haaste saada asiakas motivoitumaan. Se on yksi tärkeimmistä asioista hieronnassa. Yleensä henkilöitä, joilla on ollut jokin vaiva pitkään, ei tarvitse hirveästi motivoida.
Esitän sinulle kysymyksen: Paljonko sijoitat autosi huoltamiseen? Monelle auto on tärkeä käyttöväline, joka on myös osa omaa statusta.
Kuinka tärkeä kehosi on sinulle? Jos sinulla on jokin vaiva, kuinka paljon se vaikuttaa sinun henkiseen jaksamiseen? Kuinka paljon käytät kehosi huoltamiseen aikaa? Onnistutko siinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti